Прегнил 1500

25,00 лв.
  • Марка: MSD
- +
добави в количката
Моля, изберете:

Прегнил е човешки хорионгонадотропин (ЧХГ) или в превод естествен протеинов хормон, който се отделя  от човешката плацента и в чист вид се съдържа в урината на бременната жена. Прегнил не е стероид и днес се използва широко в леката атлетика. Спортистите използват Прегнил, за да увеличат естествената продукция на тестостерон в организма, който често страда след дълъг стероиден цикъл.

Действие: Когато се ползват стероиди във високи дози или за дълъг период от време, това води до подтискане на собственото производство на тестостерон от организма, тъй като хипоталамусът започва да изпраща погрешни сигнали до тестисите, където се произвежда 90% от естествения тестостерон при мъжете и към надбъбречната жлеза, където се произвеждат останалите 10%. За по-дълъг период от време това може да доведе до атрофия на тестисите. За избягване и ограничаване на този ефект атлетите използват Прегнил (HCG)

В действието си този хормон е много подобен на естествения Лутеинхормон, който стимулира продукцията на тестостерон в тестисите на мъжа. HCG изпраща същото послание до хипоталамуса и води до повишена продукция на тестостерон в тестисите на мъжа. Обичайно HCG се използва при определени заболявания на яйчниците при жените и също за стимулация на спермогенезата при мъжете. Действието на Pregnyl е много бързо. Ако се приеме инжекционно, нивата на Тестостерон се вдигат след 2 часа. Терапията с Pregnyl въздейства стимулиращо на естествените биохимични механизми, които увеличават нивата на тестотерона по време на тренировка. Трениращите, които ползват стероиди, съобщават за някои от най големите си и силни постижения, свързани със съчетаването им с Прегнил.

 

Дозировка: Оптималната дозировка на HCG при спортуващите може да варира, но се предполага, че една инжекция от 1500 единици на седмица може да постигне желаните резултати. Прилага се инжекционно интрамускулно или подкожно. Цикъл с Прегнил може да продължи до 3 седмици, след което е задължителна почивка от един месец.